FSC Designrejse

Hvad er FSC?

FSC er en international non-profit mærkningsordning til træ og papir. FSC hverken producerer eller sælger varer. Du finder FSC-mærket på produkter af træ og papir, som du kan købe med god samvittighed.

Det kan du, fordi der i en FSC-skov ikke bliver fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere. Samtidig er FSC en sikkerhed for, at dyr og planteliv bliver beskyttet, og at de mennesker, der arbejder i skoven, er uddannede og får ordenligt sikkerhedsudstyr og løn.

Globalt mærke med bred opbakning
FSC er den eneste globale mærkningsordning til træ, der har bred opbakning fra grønne organisationer som WWF, Greenpeace og Verdens Skove, sociale organisationer som BAT-kartellet og fra virksomheder verden over. 

FSC har 10 grundprincipper, som alle FSC-certificeringer verden over bygger på. Når du køber et FSC-mærket produkt, ved du med andre ord, hvad du får - ligegyldigt om det er et produkt fra Danmark eller Bolivia. FSC er den eneste mærkningsordning inden for papir og træ, som på den måde har ét sæt regler, der gælder over hele verden. 

Forkortelsen FSC står for Forest Stewardship Council.

Abdallah og hans datter i den Tanzanianske FSC-landsby Nainokwe. Her tjener landsbyen penge på at drive skovene bæredygtigt med FSC.

Abdallah og hans datter i den Tanzanianske FSC-landsby Nainokwe. Her tjener landsbyen penge på at drive skovene bæredygtigt med FSC.

Polske FSC-skovarbejdere

Polske FSC-skovarbejdere

FSC passer på skove og mennesker i hele verden

Du finder FSC-skove i hele verden, lige fra vores hjemlige danske skove til regnskovene i Sydamerika og bushskovene i Østafrika.

FSC-mærket er din sikkerhed for ansvarlig skovhugst samt forbedrede levevilkår for lokalbefolkningen i skove verden over – lige fra de tropiske regnskove til de svenske nåleskove. FSC varetager både miljø, mennesker og økonomiske forhold. Læs mere her.