FSC Designrejse

Bag om konkurrencen

FSC Design Award

DA16-logo-sort (2).png

FSC Design Award er en designkonkurrence, der udfordrer danske design- og arkitektstuderende til at tænke i nye baner og forene bæredygtighed med godt design i træ. Det overordnede mål med FSC Design Award er at inspirere fremtidens designere til at se mulighederne i træ, som et naturligt element i bæredygtigt design. 

Konkurrencen arrangeres af FSC Danmark, som er organisationen bag miljømærket FSC. I 2017 afvikledes FSC Design Award med bidrag fra og i samarbejde med miljøorganisation Verdens Skove, livsstilsmagasinet Mad & Bolig samt en række af FSC Danmarks strategiske samarbejdspartner, herunder virksomheder indenfor detailhandlen, design- og møbelindustrien.
Konkurrencen og prisuddelingen blev afholdt i Aller Huset, hvor boligmagasinet Mad & Bolig er vært.

Konkurrencen er blevet afholdt siden 2006 og er i de seneste tre år afviklet hos livsstilsmagasinet Mad & Bolig i Aller Huset. Her har mere end 100 arkitekt- og designstuderende årligt fået deres 1:1 prototyper bedømt af en fagjury og vinderen er blevet præmieret med en designrejse til et FSC-certificeret skovområde. 

 
 
 
DSCF6387.jpg

Vinderen af FSC Design Award 2017

Vinderdesignet

Knægts konstruktion er en simpel gentagelse af rundstokke, hvilket giver et let gennemskueligt design med referencer til en klassisk dansk designstil. Som et tvist er ”Knægt” hængt op med en 5 mm tyk lædersnøre, som gør den dynamisk og levende. 

Bæredygtighed som den grundlæggende tanke
”På grund af gentagelsen i designet er ”Knægt” let at masseproducere og kræver ikke noget teknologisk værktøj at fremstille,” fortæller Rikke Palmerston Christensen. Tanken bag designet er derudover, at det er simpelt at pakke ned og hænge op, og det kan pakkes fladt, hvilket gør det bekvemt at transportere. 

Dommerne var imponerede
”Knægt skiller sig ud med sin unikke, arkitektoniske formgivning og levende æstetik. Designet udmærker sig ved, ikke kun at være funktionelt men også designmæssigt gennemtænkt og udført til total perfektion.”

Vinderen

Rikke Palmerston Christensen fra Arkitektskolen Aarhus blev den 10. maj kåret som vinder af FSC Design Award 2017 med sit design ”Knægt”, som er et garderobemøbel, hvor ophæng og opbevaring er tænkt ind i en kontinuerlig form. Ved kåringen understregede dommerne designets arkitektoniske formgivning og levende æstetik.

Interview med Rikke